1200 Prefabrik Ticari Dükkan

  • Kullanım Amacı : Afet Sonrası Ticaretin Devamı
  • Yapı Modeli : Prefabrik Yapı
  • Yapı Adedi : 1200
  • Toplam Metraj : 30.000 m²
  • Proje Yılı : 2023
  • Kullanılacak Bölge : Hatay ve Osmaniye, Türkiye
  • Tamamlanma Zamanı : 50 Gün
Şu anda 86 misafir bu projeyi inceliyor

Deprem Bölgesinde 1200 Bağımsız Ticari Alanı 50 Günde Tamamladık

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Depremi büyük yıkımlara sebep oldu. Deprem sonrası çok sayıda konut ihtiyacı ortaya çıktı. İlk aylardaki panik atlatılırken önemli bir ihtiyaçta ticari dükkan alanlarında belirdi.

Bu ihtiyaçtan hareketle AFAD koordinasyonunda bölgedeki ticari alanlar projelendirilerek inşasına hız verildi. Karmod olarak yapılarımızla yerimizi aldık. Hatay ve Osmaniye’de 13 farklı lokasyonda 1200 bağımsız alanı 50 gün gibi kısa bir zaman diliminde tamamlayarak ihtiyacın karşılanmasına büyük katkı sağladık.

Deprem Sonrası Ticari Dükkanlar Nerelerde Kuruldu?

AFAD ticari dükkan projesi kapsamda gerçekleştirdiğimiz ticari yapıların toplam büyüklüğü 30.000 mm. Hatay’ın Antakya, Defne ve Samandağı ilçelerinde toplam 12, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde de 1 lokasyon olmak üzere ticari dükkanları tam zamanında hazır hale getirdik. 1200 adet 25 m²’lik dükkanın 1126 adeti Hatay merkezde 74 adeti de Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde tamamlandı.

Panel sistem prefabrik yapı sistemimizle inşa ettiğimiz ticari dükkanlardan Hatay’da kurulanlar 12 ayrı bölgede kurulum yapıldı. Bu blokların planlanan kurulum sahaları şu şekilde oldu: Primemall AVM çevresinde 3 ayrı alanda, Subaşı’nda 2 ayrı yerde, Sebze Hali, Hastane Kavşağı, Millet Bahçesi, Eski Otogar, Altınözü Çekmece ve Samandağ.

Osmaniye ilimizde Bahçe ilçesinde 74 dükkanlık blokların kurulumu tamamlanarak hak sahiplerine tahsis edildi.

Prefabrik Dükkanlar Ne Amaçla Kullanılıyor?

Prefabrik dükkan projesi deprem bölgesinde işletmelerini kaybeden küçük esnafın yüzünü güldürdü. Terziden kuaföre çok sayıda esnaf yeni dükkanlarda küçük işletmelerini yeniden açabilmenin mutluluğunu yaşadı.

25 m²’lik standart büyüklükte dükkanlar halinde sunulan ticari alanlar manav, terzi, kuaför salonu, market, giyim mağazası, cep telefonu tamircisi, saatçi, kasap, baharatçı, nalbur, perdeci, lokanta, büfe gibi küçük işletmeler için kullanılıyor.

Prefabrik Dükkanlar Esnafı Hayata Yeniden Bağladı

Kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılan dükkanlar bölge esnafının acılarını geride bırakmalarına yardımcı oldu. Esnaf yeni umutlarla dükkanlarını yeniden açtı bölge halkının umutları yeniden yeşerdi. Yeni dükkanlarda esnaf birliktelik duyguları yeniden canlandı. Yeni komşuluklar, dayanışma ve kaynaşmalara kapı aralandı.

Prefabrik Dükkanlar Daha Güvenli

Özel yazılım programlarda tasarlanan prefabrik yapılar modern tesislerde yeni nesil teknolojilerin kullanımıyla üretiliyor. Kaynaksız teknolojiye sahip güvenli prefabrik yapılar cıvata somun ve birleşimli sistemin kazandırdığı avantajla yerinde kısa zamanda kurulum yapılabiliyor. Teknolojik üretim, profesyonel ekiplerce projeye tam uygunlukta kurulum prefabrik yapıları güvenli hale getiriyor. Güvenli yapı modeliyle deprem korkusunu geride bırakırken yüksek yalıtım performansıyla da bütçelere kazandırıyor. Yaz veya kış prefabrik yapıda iklimlendirme en az enerji kullanımıyla en tasarruflu bütçeyle gerçekleştiriliyor.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz